Videofonie

Meer comfort kan op verschillende manieren, door juiste verlichting of door het slim aansturen van je woning door domotica. Meer comfort kan je ook creëren door een eenvoudig en slim videofoon of parlofoon systeem. Van een simpel beeldscherm tot geavanceerde toegangscontrole. De mogelijkheden van een videofoon zijn erg uiteenlopend van de basismodellen tot en met de videofonen met… vingerscan.

Parlofoon of Videofoon?

Een video- of parlofoon wordt zeer veel gebruikt in appartementsgebouwen om te kunnen kijken en horen wie er beneden aan de voordeur staat. Dit systeem kan je ook gebruiken in een gewoon huis, zo kan je op een veilige manier een eerste indruk krijgen van wie er aan je voordeur staat.

Een parlofoon zorgt voor een audio verbinding van je voordeur naar je woonkamer. Dit systeem wordt al vele jaren gebruikt.

Een videofoon is een meer uitgebreide variant van de parlofoon. Niet enkel geluid maar ook video wordt verstuurd en kan bekeken worden, meestal wordt het beeld maar in 1 richting verstuurd, van buiten naar binnen. Je kan dus binnen kijken wie er buiten staat, maar buiten kan je niet zien wat er binnen gebeurt.

Slimme videofoons

Net zoals domotica of verlichting is een videofoon ook veel slimmer geworden. Je hebt basispakketten waarmee je eenvoudig kunt kijken en luisteren. Je hebt er ook die de deur automatisch kunnen laten openen. Daarnaast bestaan er die je kan besturen op afstand met de smartphone. Ben je dus niet thuis? Maar wil je wel je postpakket ontvangen wanneer de postbode voor je deur staat dan kan je via je smartphone aan de postbode laten weten waar het pakje achtergelaten kan worden. Tegenwoordig gaat het zelfs zover dat je videofoon je gezicht of vingerafdruk kan herkennen en automatisch de deur voor je opent.

Kan ik in mijn bestaand huis een videofoon laten installeren?

Ja, ook in een bestaande woning kan je videofonie laten installeren. Bij Elek JK hebben we ervaring met verschillende merken en types. Voor elke woning kunnen we afhankelijk van de voorzieningen een video-of parlofoon installeren. Meestal kan de draad van de oude deurbel worden gebruikt, als dat niet mogelijk is zijn er ook systemen die draadloos werken.